Montaža limenih cijevi i žljebova

Montaža limenih cijevi i žljebova

Oluci i žlijebovi

Oluci i žlijebovi

Oluci i žlijebovi

U našoj proizvodnoj hali u  poslovnoj zoni u Kašteliru proizvodimo građevinsku limariju, oluke-gurle, žlijebove za odvodnju, štucne za oluke, sabirnike za vodu sa krovova, opšave za krovove, za dimnjake  i drugu građevinsku limariju kako serijski tako i po narudžbi odnosno po nacrtu.

Proizvodnja oluka i žlijebova iz pocinčanog, bojanog, bakrenog, cinktitan, inox ili aluminisjkog lima je naša osnovna proizvodnja. Osim proizvodnje oluka i žlijebova radimo proizvodnju funkcijskih elemenata kao što su koljena, štucne, kutnike, sabirnike, nosače i kuke za oluke i žlijebove, od svih vrsta limova i materijala od kojih se rade i oluci.
Svaki od navedenih limova ima svoju prednost.

Najjeftiniji i najekonomičniji za izradu je pocinčani lim. 

Bojani oluci se mogu dobiti u nekoliko boja a najčešće se izrađuje u  RALU 8019-smeđa boja, 9002-Bijelo siva, 3009-crvena te 9006 –silver, a može se naručiti i u drugim bojama prema paleti koja se može pogledati kod nas.  Vrlo primjenjivi su kod obnavljanja objekata zaštićenih spomenika i drugih objekata gdje je potrebno primjeniti neku karakterističnu boju. 
Bakreni oluci i žlijebovi su najdugotrajnije rješenje.  Jedini nedostatak ovog materijala je što se s vremenom stvara  patina koja ga štiti ali umanjuje sjaj izgleda. Ova vrsta materijala je najskuplja ali i najdugovječnija.  Isto vrijedi za cinktitan i inox oluke i žlijebove.

Aluminijski oluci su relativno novi u ponudi. Ovo je daleko najisplativiji proizvod u odnosu cijene i kvalitete. Sa relativno niskom cijenom i visokom kvalitetom ova vrsta oluka i žlijebova je isplativa, a njihova kliznost nije upitna. Prednost ovih oluka i žlijebova je što se mogu izraditi u bojama a prema katalogu boja koji se može dobiti kod nas kod naručivanja.
Za sve vrste oluka i žlijebova koji se izrađuju kod nas u radionici postoji i široki asortiman galanterije odnosno dodataka za oluke kao što su zaštitne mreže, koljena, štucne, kutnici, obujmice, nosači žlijeba i drugi funkcionalni elementi.

Osim ovih funkcionalnih elemenata mogu se naručiti i ukrasni dodaci koji se mogu izraditi i prema nacrtu naručitelja.

Oluci i žlijebovi se rade po mjeri i to  RŠ /Razvijene širine/  15-25-33-40 i 50 cm. Debljina lima se kreće od 0,55 do 0,60 mm odnosno aluminijski lim 0,70 mm. Maksimalna dužina pojedinog elementa može biti do 8,50 m ali se dužine kod postavljanja mogu nastavljati i spajati. Oblici žlijebova mogu biti različiti od ovalnih do kvadratnih odnosno po nacrtu i želji klijenta.

Dimenziju i oblik oluka savjetovati će naš stručni tim a prema dobivenom nacrtu, prema podneblju za koje se rade te materijalu od kojega se izrađuju.

Kilometri izrađenih i postavljenih oluka-gurli i žlijebova su garancija naše kvalitete i stručnosti.

Osim oluka i žlijebova i drugih elemenata po narudžbi u našoj ponudi možete pronaći i veliki broj gotovih elemenata kao što su:

Dokumenti za download

Dimenzije i oblici
(.pdf - 306,20 KB)
Dimenzije i oblici
(.pdf - 502,15 KB)

Lego Lim

Izrada i postavljanje građevinske limarije Lego Lim
Sjedište: Industrijska zona Labinci Fax: 00385 (0) 52 463 435
Mjesto: 52464 Kaštelir GSM: 098/211 985, 098/366 985
Tel: 00385 (0)52 463 433, 463 348 E-mail: info@legolim.hr
Newsletter

Web Studio